Tarinoita työpaikoilta

Carsport: Kyse on tulevaisuudesta

Ylöjärvellä toimivassa perheyrityksessä on avautunut viime vuosina uudenlainen maailma. ”Työhyvinvointiin panostamalla kehitämme yrityksen kilpailukykyä ja luomme tulevaisuuttamme”, toimitusjohtaja Ari Jonasson korostaa.

Tilataksien ja pienoislinja-autojen sisustamiseen ja varusteluun erikoistunut Carsport on pian 50 vuotta täyttävä perheyritys, jossa innostuttiin työhyvinvointiasioista, kun hallituksen puheenjohtaja Juha Jonasson kävi työhyvinvointivalmentajan kurssin 2011. Juha suositteli kurssia velipojalle, joka lähti mukaan vuonna 2013 tuotantopäällikkö Kylli Alhamon kanssa.

Kurssi oli suunnattu pienille ja keskisuurille pirkanmaalaisille yrityksille osana Työnvirta-hanketta. ”Asioihin paneuduttiin muodossa, jonka ansiosta pystyimme soveltamaan niitä hyvin käytännön elämässä omiin tarpeisiimme”, Alhamo kertoo.

Ihmiset keskiössä

”Kyllä nuo ihanasti meistä ovat aina meistä huolta pitäneet”, vuonna 1996 taloon ompelijaksi alun perin tullut Alhamo hymyilee.

”Perheyritys kun ollaan, niin klassisesti sanottuna olemme yhtä suurta perhettä, vaikka väkeä onkin yhdeksi perheeksi jo melkoinen määrä”, Ari Jonasson myötäilee.

Talossa ei ole henkilöstöpäällikköä, mutta oman työnsä ohella toimivat työhyvinvointivalmentajat pitävät huolta siitä, että henkilökuntaan kiinnitetään entistä enemmän ja aktiivisemmin huomiota. Esimerkiksi varhaisen välittämisen mallia toteuttamalla asioihin puututaan heti, jos jotain ilmenee. Ihmisiä kuunnellaan ja pyritään löytämään yhdessä ratkaisuja.

”Työhyvinvointiin panostaminen näkyy kaikessa toiminnassa, lopulta myös viivan alla. Kun joustamme henkilöstöön päin, henkilöstökin venyy tarvittaessa tiukkojen aikataulujen paineessa”, Jonasson sanoo.

Lisää avoimuutta

Alhamo ja Jonasson ovat yhtä mieltä siitä, että ilmapiiri on muuttunut avoimemmaksi ja esimiehille tullaan puhumaan aiempaa avoimemmin. Vuorovaikutus ja yhteinen ymmärrys ovat kasvaneet. Avoimuuttakin on lisätty monin pienin ja toimivin keinoin.

”Henkilökunnan ruokalan seinällä on näkyvillä vuoden tavoitteet niin automäärien kuin eurojen suhteen, samoin toteutuneet luvut. Näkyvillä ovat myös menossa olevat ja tulevat työt. Näin kaikki tietävät koko ajan, miten meillä menee”, Jonasson kertoo.

Henkilökuntaa pyritään myös muistamaan monin tavoin vuoden aikana. Jokaisena päivänä on tarjolla vapaasti kahvit, teet, suolaiset, makeat ja hedelmät. ”Ja sitten nämä vielä pukevatkin meidät”, Alhamo sanoo viitaten henkilökunnan saamiin lahjoihin.

Palautetta peliin

Perheyrityksen hyvästä fiiliksestä kertoo paljon jo se, että talossa viihdytään pitkään, kun sinne kerran tullaan. Talolla on työnantajana hyvä maine, joten vetovoimaa riittää. Kun yritys taannoin haki kahta työntekijää, hakemuksia tuli reilut sata.

”Uskomme nuoriin, joissa on tulevaisuutemme. Siksi panostamme myös siihen, että otamme taloon koko ajan harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Henkilökunnan vaihtuvuus on meillä pieni, mutta pyrimme uusien työntekijöiden myötä nuorentamaan keski-ikää. Tällä hetkellä ikähaitari liikkuu 20–63 vuoden välillä”, Jonasson sanoo.

Palautettakin pyritään antamaan aiempaa herkemmin – rakentavassa hengessä. ”Tässä meillä on vielä oppimista, mutta harjoittelemme koko ajan. Kolmen pojan äitinä olen huomannut, että työpaikalla toimivat samankaltaiset säännöt ja motivointikeinot kuin kotona. Pelolla ja uhkailulla johtaminen eivät tänä päivänä tepsi”, Alhamo toteaa. 

Teksti ja kuvat: Sari Okko
työilmapiiri
yhteisöllisyys
Toimiala
taksien ja pienoislinja-autojen yksilölliseen sisustamiseen ja varusteluun erikoistunut perheyritys

Liikevaihto
5,52 milj. € (2013), ennuste 7,1 milj. € (2014)

Henkilöstön määrä
noin 40

Lue lisää:
www.carsport.fi

Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!