Tarinoita työpaikoilta

Etelä-Savon Työterveys Oy: Innolla & ammattitaidolla

Muutos kunnallisesta työterveyskeskuksesta liikelaitokseksi ja osakeyhtiöksi pisti uusiksi sekä toimintakulttuurin että asenteet. Pitkä muutosmatka sujui lopulta yllättävän hyvin.

Mikkelin keskustan paraatipaikalla sijaitsevan Etelä-Savon Työterveys Oy:n toimitalosta on paitsi houkuttelevaa myös helppoa piipahtaa aurinkoiselle torille päiväkahville. Toimitusjohtaja Pirkko Valtola sekä palvelupäällikkö Ulla Honkamaa ovat kanta-asiakkaita, sillä kesäperjantaisin torille kokoonnutaan työporukalla jo ennen töiden alkua. Talviperjantaisin Valtola ja Honkamaa kokkaavat henkilökunnalle aamiaisen sisätiloissa. Yhteiset kahvi- ja aamiaistuokiot edustavat leppoisaa yhdessäoloa ja yhteistä tekemistä.

Uutta ajattelua

Etelä-Savon työterveyskeskuksella on pitkät perinteet kunnallisena toimijana. Vuonna 2006  terveyskeskuksen työterveys muuttui liikelaitokseksi, mikä pisti miettimään koko toimintaa uusin silmin.

”Ensimmäisinä vuosina toiminta oli miinuksella, mutta olipa vaan opeteltava, ettei liikelaitos toimi kunnan verorahoin ja että työ vaatii uutta asennetta. Liikelaitoselämä helpotti seuraavaa muutosta, jonka myötä muutuimme vuoden 2015 alusta osakeyhtiöksi. Tarvitsimme taas kulttuurimuutosta ja uudenlaista palveluajattelua”, Valtola ja Honkamaa kuvailevat.

Etelä_Savo3
"On hienoa, kun työpaikalla ihmisten välille syntyy tunne siitä, että on kiva tehdä yhdessä”, Ulla Honkamaa (vas.) ja Pirkko Valtola kertovat.


”Entistäkin tärkeämpää on nyt työntekijöiden tuloksellisuuden seuranta, tulosten avoin käsittely sekä palkkiojärjestelmä, joka perustuu tasapalkan sijaan työn vaativuuteen ja tuloksellisuuteen. Kaikki on sujunut oikeastaan paremmin kuin osasimme odottaakaan.”

Pienet suuret asiat

Henkilökunnan kahvihuoneen seinällä on palautetaulu, johon työntekijät kirjoittavat onnistumisen kokemuksia. Tänään taululta löytyy esimerkiksi viesti: Pia ja Heidi saivat kukat tyytyväiseltä asiakkaalta! Seinällä on myös postikortteja, sarjakuvaleikkeitä ja valokuvia.
Pienillä asioilla suuri merkitys

”Pienillä asioilla on suuri merkitys yhteisen olemisen ja luottamuksen kannalta. Meillä puhutaan avoimesti ja tehdään yhdessä. Kokeilemme ketterästi tarpeen mukaan uusia juttuja, ja jos jokin ei toimi, yritetään jotain muuta”, Valtola ja Honkamaa kertovat.

”Teemme mieluummin pieniä muutoksia koko ajan kuin isolla rysäyksellä muutaman vuoden välein. Pyrimme myös pitämään hierarkian mahdollisimman ohuena ja byrokratian kaukana. Jokaista kuullaan ja kaikki saavat osallistua. Ovet ovat auki ja kynnykset matalalla.”

Viimeisen päälle

Etelä-Savon Työterveys Oy:n asiakaspalaute kertoo, että talossa käy tyytyväistä väkeä. ”Korostamme strategiassamme sitä, että olemme ennen kaikkea palvelualan yritys. Olemme edistyneet hyvin, mutta paljon on meilläkin vielä opeteltavaa”, Valtola sanoo.

Valtolasta ja Honkamaasta huomaa, että henkilökuntaa arvostetaan monin tavoin. ”Meillä on alan parhaat tekijät, joten ei ole yllättävää, että moni on heitä yrittänyt palkalla muualle houkutella. Euro ei kuitenkaan ole se ainoa vetovoimainen tekijä, vaan myös koko työyhteisöllä on merkitystä”, Honkamaa toteaa.

Valtola uskoo, että imagollista merkitystä on silläkin, että yritys pääsi muuttamaan keskustan ulkopuolella sijaitsevasta terveyskeskuksesta torin laitaan. Ja jos jotain henkilökunnalle järjestetään, se tehdään aina viimeisen päälle.

Yksi parhaista

Kaiken muutoksen keskellä Etelä-Savon Työterveys ehti osallistua Great Place to Work -listaukseen 2015, jossa yritys sijoittui pienten organisaatioiden sarjassa yhdenneksitoista. Osakeyhtiöelämän alkutaipaleella saavutettu tulos maistuu makoisalta.
”Työntekijämme arvostavat sitä, että meillä panostetaan työntekijöiden monipuoliseen koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen. Tarjoamme tarvittaessa myös joustoja työelämän ja muun elämän yhteensovittamiseksi”, Valtola sanoo.
 
”Työntekijät viihtyvät ja vaihtuvuus on erittäin vähäistä. On selvää, että ihmiset haluavat olla töissä sellaisessa yrityksessä, jonka maine työnantajana on hyvä ja josta voi olla ylpeä”, Honkamaa lisää.

Teksti Sari Okko | Kuvat Matti Hietala
osallistaminen
palkitseminen
tuloksellisuus
Toimiala
työterveyshuollon ennaltaehkäisevät palvelut ja työterveyshuoltopainotteinen sairaanhoito

Liikevaihto 2015
5,8 milj. €

Henkilökuntaa 2015
51

Lue lisää:
www.estt.fi

Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!