Tarinoita työpaikoilta

Famifarm Oy: Luottamuksen maaperässä yrtitkin kukoistavat

Viiden ja puolen hehtaarin kokoisilta kasvihuoneilta Joroisista, Savon sydämestä lähtee vuoden aikana kymmeniä miljoonia Järvikylä-tuotemerkillä myytäviä ruukkusalaatteja ja yrttejä. Tuotteet pakataan käsin ja puhdistetaan varmistaen, että ne saapuvat kauppoihin tuoreina, tasalaatuisina ja käyttövalmiina vuorokauden sisällä kasvihuoneelta lähdöstä. Tämä edellyttää saumatonta yhteistyötä tuotannon ja jakelun välillä, mutta yhteispelin pitää toimia myös reilun sadan hengen tuotantoporukan kesken.

Tuotannon sujuvuudesta vastaa kasvihuoneilla kolme tuotantotiimiä. Työyhteisö on erittäin kansainvälinen ja työkieliä ovat suomi ja englanti. Vuonna 2018 työntekijöitä oli 12 eri maasta ja kuudesta työnjohtajasta neljä on ulkomaalaistaustaisia. Yhtä tiimeistä vetää virolaissyntyinen työnjohtaja Hedvika Sigur. Hänen oikeana kätenään työskentelee myös virolainen vuorovastaava Piret Päkk. Naiset ovat työskennelleet Järvikylässä noin viisi vuotta ja tuona aikana tuotantotyöt yrttienkasvatuslinjalla ovat vaihtuneet vastuullisempiin tehtäviin.
– Minun tiimissäni työskentelee 25 henkilöä usealla eri linjalla useiden eri tuotteiden parissa. Pakkaamme ja istutamme yrttejä joka päivä. Päivän töiden suunnittelu ja eteen tulevien ongelmien ratkaiseminen vaativat taitoa. Myös kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa tarvitaan, kertoo Sigur.

Hänen harteillaan on pitää tuotanto käynnissä, jotta yrtit voivat kulkea katkeamattomana virtana kasvatuslinjoilta pakkaamoon, sieltä lähettämöön ja sitten maailmalle.
- Minun on kyettävä suunnittelemaan, missä kukakin on ja mitä tekemässä, jotta kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Myynnin kanssa sovitut tuotantotavoitteet täytyy pystyä pitämään, hän tarkentaa.

Sigur ja Päkk ovat kumpikin opiskelleet suomen kielen, mutta tiukan paikan tullen heille on tärkeää, että he voivat vaihtaa ajatuksia myös yhteisellä äidinkielellään.
- Olemme työskennelleet yhdessä jo niin pitkään, että tunnemme toisemme. Ilman Piretiä minulla olisi paljon vaikeampaa. Hän ymmärtää minua heti, ja voimme vaihtaa ajatuksia myös viroksi, sanoo Sigur.

jarvikyla3

Työkaverit pitää tuntea

Luottamuksella on naisten mielestä iso merkitys työn sujuvuuden kannalta. Päivävuoroa tekevälle Sigurille on tärkeää, että hän voi luottavaisin mielin jättää vastuun kasvihuoneiden toiminnasta iltavuoroon saapuvalle Päkkille.
– Hän hoitaa oman roolinsa hyvin, ja kun minä tulen taas aamulla, tiedän, mistä jatkaa.
– Luottamuksen säilyttämiseksi on tosi tärkeää hoitaa hommat niin kuin esimiehet ovat toivoneet, lisää Päkk.

Apua saa aina pyytää, mutta myös toisen vapaa-aikaa kunnioitetaan.
– Olen tavoitettavissa puhelimitse, jos ilta-aikaan tulee jotain kysyttävää. Toisaalta tiedämme molemmat tämän työn stressaavuuden. Työpäivän jälkeen voi olla aika väsynyt, joten emme soittele turhaan, Sigur selventää.

Myös muut työkaverit on syytä tuntea, jotta yhteistyö voi sujua ja ihmiset viihtyvät työssään.
– Pitää tietää, mitä kukakin osaa ja millaisia odotuksia tai toiveita tiimin jäsenillä on, sanoo Sigur.
Parempi yhdessä kuin yksin

Sigur on koulutukseltaan lähihoitaja, joten ihmisten huomioiminen on hänelle luontaista. Sigurin esimerkki on innostanut myös Päkkiä.
– Kysyn työkavereilta, miten heillä menee ja onko kaikki hyvin. Sen ei tarvitse olla sen monimutkaisempaa, vaan ihan vapaamuotoista keskustelua ja pieniä juttuja, sanoo Päkk.
– Meillä on täällä tosi kivoja ihmisiä, joita aidosti kiinnostaa työkaverien kuulumiset, lisää Sigur.

Avoin vuorovaikutus on heidän mielestään tärkeässä asemassa esimiesten ja työntekijöiden välisen luottamuksen rakentamisessa.
– Hyvään esimieheen voi luottaa kaikissa tilanteissa eikä tarvitse miettiä, että voiko jotain asiaa kysyä vai ei, pohtii Sigur.
– Ja jos hän ei osaa vastata johonkin kysymykseen, niin hän ainakin neuvoo, kenen puoleen kääntyä, lisää Päkk.

Sigurille itselleen on esimiehenä tärkeää, että työtä tehdään yhdessä, tiiminä.
– Ihmisille pitää kertoa, mitä heiltä odotetaan, jotta he voivat tehdä parhaansa, mutta lopulta me teemme kaiken paremmin yhdessä, summaa Sigur.


Teksti Kreetta Haaslahti Kuvat Julia Hannula

Famifarm Oy pähkinänkuoressa


Toimiala: Famifarm Oy viljelee Järvikylä-nimellä myytäviä ruukkusalaatteja ja -yrttejä läpi vuoden. Ensimmäinen lehtisalaattien sato korjattiin Järvikylän kartanon navettaan rakennetusta
kasvihuoneesta vuonna 1987.
Henkilöstön määrä: keskimäärin 120
Liikevaihto 2017: 21,8 M€

Lue lisää: jarvikyla.fi


Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!