Tarinoita työpaikoilta

Ilme: Ilmeikästä työtä & tekemistä

Siellä missä nauru raikaa, siellä syntyy tulosta. Tällä motolla Mikko Eskelinen luotsaa mainostoimisto Ilmettä, sillä hän tietää, että menestyksen takana ovat tyytyväiset työntekijät.

Ilmeen Lahden toimiston aamussa on aurinkoinen tekemisen meininki. Menossa on samaan aikaan monta asiaa. Ihmisiä tulee ja menee, palaveri on alkamassa, moni on jo keskittyneen uppoutunut töihinsä – ja tosiaan, jossakin raikaa nauru.

”Ei tämä mitään jatkuvaa hekottelua ole. Kyllä täällä tosissaan töitä tehdään, sillä tavoitteenamme on tuottaa lisäarvoa asiakkaan sijoitukselle markkinointiviestintään, mutta tavalla, joka tuottaa meille iloa ja hyvinvointia”, toimitusjohtaja Eskelinen hymyilee.

Yksi parhaista

 Ilme auttaa yrityksiä menestymään erottuvan ja kustannustehokkaan markkinointiviestinnän avulla. Talo tarjoaa poikkeuksellisen laajan valikoiman palveluja suunnittelusta tuotantoon.

”Meillä on töissä hyvin monialaisia taitajia, joilla riittää kokeilunhalua. Teemme paljon sellaisia asioita, kuten mobiilipelejä ja tablettikokeiluja, jotka eivät tyypillisesti kuulu mainostoimistomaailmaan, jossa on totuttu elämään pitkälti alihankinta- ja tuotantoketjussa.”

Asiakkaat arvostavat Ilmeen toimintatapaa, jonka tarkoituksena on ”tuoda enemmän kuin viedä”. Tavoitteena on, että Ilmeessä viihtyvät kaikki, niin työntekijät kuin asiakkaat. Visionsa mukaisesti yritys myös haluaa olla alan paras työpaikka tyytyväisine asiakkaineen.

Visio elää arjessa

Tässä talossa visio ei häämötä jossakin tulevaisuudessa, vaan se on jo tätä päivää ja työn makuista arkea. Lahdessa ja Tampereella toimiva Ilme palkittiin ainoana mainostoimistona Suomen Parhaat Työpaikat 2015 -tutkimuksessa jo kolmatta kertaa peräkkäin.

Panostus henkilöstöön näkyy. Viime vuonna Ilme teki kaikkien aikojen parhaan tuloksensa. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 20 ja myyntikate 30 prosenttia. Liiketulos jäi myyntikatteesta reilusti plussalle yli 20 prosentilla.

”Meillä uskotaan vahvasti siihen, että tyytyväiset työntekijät tekevät parhaan tuloksen, mikä tuli taas tutkimuksellakin todistettua”, Eskelinen sanoo.

Me olemme Ilme

Eskelinen puhuu paljon meistä, joita on yhteensä kolmisenkymmentä. ”Ilme olemme me, kaikki ilmeläiset, jotka huolehtivat toisistaan. Tärkeää on jokaisen asenne työhön ja työyhteisöön, sillä se ratkaisee pitkälti, millainen työpäivästä tulee.”

Yritys tekee töitä työntekijöiden viihtyvyyden ja työhyvinvoinnin lisäämiseksi, mutta tärkeitä ovat myös ne pienet asiat, jotka osoittavat, millaisella jalalla kotiin töistä suunnataan.

Ilmeessä on siirretty erinäisiä vastuualueita henkilökunnasta kootuille ryhmille. Ryhmät keskittyvät työntekijöiden hyvinvointiin, yrityksen omaan markkinointiin ja viestintään sekä asiakastyytyväisyyden kehittämiseen. Homma toimii, kun kaikki pääsevät osallistumaan.

Juuri niin hyvä

Eskelinen sanoo, että kiinnostus maailmaa kohtaan on sisäänrakennettu ominaisuus. Kaikille lapsenomainen uteliaisuus ei ole yhtä sisäsyntyistä, mutta siinä voi harjaantua.

”Pyrimme aina positiivisuuteen, sillä kritiikki ja epäonnistumisen pelko ovat pahimpia vihollisia. Autamme ja tuemme toisiamme, teemme yhdessä. Ilme on juuri niin hyvä työpaikka kuin me haluamme sen olevan”, Eskelinen toteaa.

Yrityksen fiilisbarometri toteutetaan kerran kuukaudessa ja tulokset käydään yhdessä läpi. Tärkeitä ovat myös ”porkkanat”. Tilikauden voitosta maksetaan henkilökunnalle bonusta, ja jos puolivuotiskaudelle asetetut tavoitteet ylitetään, tilataan vaikka matkat koko porukalle.

Työpaikkatarina on julkaistu Työ Terveys Turvallisuus -lehden numerossa 5/2015. Lue juttu kokonaisuudessaan TTT-lehdestä.


TEKSTI Sari Okko | KUVAT Matti Hietala
koulutus ja osaaminen
osallistaminen
työhyvinvointi
Toimiala           
markkinointiviestintä


Liikevaihto 2014  
    
2,75 milj. €

Henkilöstön määrä        
28    

Lue lisää: www.ilme.fi


Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!