Tarinoita työpaikoilta

K-supermarket: Töihin oppisopimuksella

Jesse Matikainen viihtyy K-supermarket Kaisaniemen palvelutiskillä. ”Oppisopimuskoulutus on minun juttuni. Saan näin samanaikaisesti sekä koulutuksen, ammatin että palkkaa.”

Jesse Matikainen (22) on yksi K-ryhmän Nuorisotakuu-ohjelman kautta oppisopimuskoulutukseen päässeistä nuorista. Kun peruskoulun jälkeen opiskelupaikka kauppaopistossa ei vuonna 2008 irronnut, Jesse meni kymppiluokalle korottamaan numeroita. Sen jälkeen opiskelupaikkakin löytyi, muttei ihan omalta alalta.

”Valmistuin Helsingin maalariammattikoulusta pintakäsittelijäksi, mutta olin vuoden työttömänä lyhyitä pätkätöitä lukuun ottamatta. Toivoin pääseväni kaupalliselle alalle ja saavani töitä. Lähettämiini lukuisiin työhakemuksiin ei kuitenkaan kukaan tarttunut.”

Aikuiskoulutukseen erikoistuneen Edupolin kautta Jesse pääsi K-ryhmän nuorisotakuuohjelmaan ja sitä kautta työkokeiluun K-supermarket Kaisaniemeen Helsinkiin. Nyt hän suorittaa liiketalouden perustutkintoa, joka sisältää muutaman lähiopiskelupäivän kuukaudessa työn ohella. Tutkinto etenee pitkälti verkko-oppimisympäristössä.

”Valmistuminen häämöttää toukokuussa 2016. Katson sitten, millainen opiskelumotivaatio on. Ehkä jatkan tradenomin opinnoilla tai ryhdyn yrittäjäksi. En sulje pois esimerkiksi kauppiaaksi ryhtymistä.”

Jesse on iloinen oppisopimuskoulutuksestaan. ”Minulle ei oikein sopisi viisi päivää viikossa koulussa istuminen, joten tämä on ihan parasta. Viihdyn hyvin ja työyhteisö on ihan huippu.”

Merkittävä työllistäjä

K-ryhmä eli K-kauppiaat ja Kesko Oyj on 45 000 työntekijällään merkittävä työnantaja. Nuorisotakuu-ohjelmaan kuuluva nuorten oppisopimuskoulutus on osa K-ryhmän vastuullisuusteemaa, jonka viitoittamana Keskon hallitus myönsi ohjelman käynnistämiseksi vuonna 2013 lahjoitusvaroistaan 100 000 euroa.

Rahoitus mahdollisti mm. projektikoordinaattorin palkkaamisen, joka toimii yhteyshenkilönä K-kauppiaiden, Keskon ja TE-toimistojen sekä muiden yhteistyökumppaneiden välillä. Elokuussa 2013 käynnistyneen ohjelman alkuperäisenä tavoitteena oli työllistää vähintään tuhat nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvaan nuorta vuoden 2014 loppuun mennessä, mutta tavoite saavutettiin yli puoli vuotta etuajassa.

”Nuoria on työllistynyt palkkatuen, työkokeilun ja oppisopimuskoulutuksen myötä jo noin 1500. Viimeisen 12 kuukauden aikana K-ryhmä on työllistänyt kaikkiaan 10 000 alle 30-vuotiasta nuorta, ja kesällä työllistimme noin 5000 nuorta kesätyöntekijää”, projektikoordinaattori Johanna Kinnunen kertoo.

Iloista julistustyötä

Nuorten oppisopimuskoulutuksen kohderyhmään kuuluvat työttömät nuoret, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Oppisopimuskoulutus on Kinnusen mukaan win-win -tilanne, jossa sekä nuori että työnantaja voittavat.

”K-kauppiaalla saattaa olla tuhat työhakemusta pöydällä. Sen sijaan, että kauppias kävisi kaikki läpi ja yrittäisi löytää joukosta sopivan, hän voi ottaa yhteyttä minuun. Myös TE-toimistot kartoittavat ohjelmaa ajatellen potentiaalisia nuoria.”

Kinnunen saa nuorilta viikoittain sähköposteja ja työkyselyitä. ”Annan heille henkilökohtaista opastusta, välillä hyvinkin äidilliseen sävyyn. Käyn myös paljon puhumassa ohjelmasta K-ryhmän sisällä esimerkiksi eri ketjujen kauppiaskokouksissa ympäri Suomen. Tämä on iloista julistustyötä.”

Kinnunen on työstään silmin nähden innostunut ja tuloksiin tyytyväinen. Ja syystäkin: nuorten oppisopimuskoulutus on lisääntynyt huimasti omana koulutusmuotonaan ohjelman myötä. Projekti päättyy vuoden lopussa, mutta hyvien tulosten kannustamana nuorten työllistämiseen panostetaan myös ensi vuonna.

”Nuorisotakuu on ollut myönteinen yllätys ja todellinen menestystarina. Menestyminen lähtee siitä, että koko talo on ylintä johtoa myöten sitoutunut hankkeeseen. Kaikki K-ryhmän ketjut ovat mukana, mutta eniten nuoria on työllistynyt K-ruokakauppoihin.”


Teksti ja kuvat: Sari Okko

K-ryhmä eli K-kauppiaat ja Kesko Oyj on suomalainen kaupan alan palveluyritys toimialoinaan ruokakauppa, käyttötavarakauppa, rautakauppa sekä auto- ja konekauppa

Vähittäismyynti 2013
noin 12 mrd € (alv 0 %)

Henkilömäärä
noin 45 000 ihmistä kahdeksassa maassa

Lue lisää: www.k-kauppiasliitto.fi, www.kesko.fi


Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!