Tarinoita työpaikoilta

Lappset: Ilon kautta menestykseen

Lappsetilla otetaan ilo irti työelämästä, vaikka bisnestä vakavasti tehdäänkin. ”Toimialamme sallii tietynlaisen kepeyden, jota myös vaalimme sen ohella, että pyrimme jatkuvaan kasvuun ja kehittämiseen”, hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo sanoo.

Lappset Group Oy tunnetaan sisukkaana ja ennakkoluulottomana kehittäjänä, joka haluaa tuoda iloa kaiken ikäisille leikkijöille. Yrityksen tarina alkaa pohjoisesta liki 45 vuoden takaa, jolloin Antero Ikäheimo keksi idean uudenlaisista puuvalmisteisista leikkikenttävälineistä.

”Työelämän kehitys taitaa olla geeneissä. Tahto jatkuvaan kehittämiseen ja edelläkävijyyteen on vahva. Isällä oli jo tapana sanoa, että kasva tai kuole. Tänä päivänä näemme saman asian siten, että kasvu on intohimomme. Kasvua ei kuitenkaan tehdä naama rusinalla, vaan pilke silmäkulmassa ja hyvällä mielellä”, Johanna Ikäheimo kertoo.

Heittäydytään hassuiksi

Vierailija saattaa hätkähtää, jos sattuu astumaan Lappsetin Rovaniemellä sijaitsevan pääkonttorin ovesta sisään kuukauden viimeisenä perjantaina. Vastaan voi tulla hullunkurisesti pukeutuneita lappsetlaisia hymy huulilla. Johanna Ikäheimo on mukana menossa, tällä kertaa ”transformeriksi” eli muotoaan muuttavaksi robotiksi pukeutuneena.

”Meillä on tapana toimia pikemminkin vähän dorkasti kuin jäykistellen”, Ikäheimo nauraa.

Menossa on kuukausittain vaihtuva teemaperjantai, joka liittyy aina parhaillaan työn alla olevaan projektiin. Tuolloin pukeudutaan kuin naamiaisiin, vaikka työpäivästä on kyse, heittäydytään naurunalaiseksi, käytetään arkiluovuutta, vaihdetaan kepeälle. Mistään pakkopullasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan jokainen osallistuu oman intonsa mukaan.

”Työhyvinvointi syntyy pienistä asioista: huomioidaan toisemme, tervehditään, tarjotaan kahvia, puhutaan ystävällisesti, ollaan läsnä hetkessä, annetaan aikaa. On selvää, ettei aina voi olla pelkästään kivaa, mutta pidämme tietoisesti yllä hyvää fiilistä. Vaikeuksistakin selvitään yhdessä. Meistä jokainen on vastuussa työelämän kehittämisestä.”

Työtä ilman byrokratiaa

Reima Mukkala osoittaa käytännössä, että perheyrityksessä viihdytään. Mukkala tuli taloon yli 33 vuotta sitten, alkuun puusepäksi. Myöhemmin hän siirtyi piirtäjäksi äitiysloman tuuraajana ja jäi sille tielle. Viimeiset parikymmentä vuotta on hurahtanut asiakaskohtaisia räätälöintejä tehdessä suunnittelijana.

”Lappsetilla isojen päätöksien takana on aina ihminen, jota on helppo lähestyä. Voin poiketa milloin vain vaikkapa toimitusjohtajan tai hallituksen puheenjohtajan juttusilla ilman byrokratiaa. Ja homma toimii myös toisin päin”, Mukkala hymyilee.

Työntekijöiden arvostus näkyy kymmenisen vuotta pääluottamusmiehenä toimineen Mukkalan mukaan monin tavoin. Työntekijöitä huomioidaan ja palkitaan, asioista tiedotetaan aktiivisesti ja puhutaan avoimesti, järjestetään juhlia, tehdään yhdessä ja kannustetaan liikkumaan. Esimiesten koulutukseen on panostettu, mikä tuottaa hyvää tulosta.

Teemaperjantaina Mukkala seuraa ilolla nuorten intoa ja ideointia. ”Oma teemapukeutuminen on jäänyt vähemmälle. Minusta on vissiin tullut vanha jäärä”, hän hymyilee ja toteaa samalla, ettei tuotannon puolella erikoinen pukeutuminen oikein olisi mahdollistakaan työturvallisuuden vuoksi.


Teksti: Sari Okko
Lappset on leikin asiantuntija, joka luo innostavia ympäristöjä leikkimiseen ja pelaamiseen

Liikevaihto 2012
53,5 milj. €

Henkilöstön määrä
350

Lue lisää: www.lappset.fi

Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!