Tarinoita työpaikoilta

Nakkila Group: Turvallisin vuosi ikinä

”Vuosi ilman ainuttakaan työtapaturmaa on toimialallamme komea saavutus. Pitkäjänteinen työ tuottaa nyt tuloksia", Nakkila Groupin liiketoimintajohtaja Jussi Kivioja sanoo.

Timo Sulosella on metallialalta 40 vuoden kokemus. Nakkila Groupissa työurasta on hurahtanut yli 30 vuotta, joista 22 työsuojeluvaltuutettuna. Perspektiiviä nykyiseltä pääluottamusmieheltä löytyy siis myös työturvallisuusasioihin.

”Paljon on tapahtunut niistä ajoista, kun liki ainoa turvavaruste oli pumpulit korvissa. Viime vuosina työturvallisuus on kehittynyt ihan uusiin ulottuvuuksiin. Jos ennen työturvallisuus oli lähinnä jonkin toimikunnan asia, nyt mukana on koko henkilökunta”, Timo kertoo.

Täällä tehdään pitkää uraa

Jussi Kiviojan isoisä Arvi Kivioja perusti vuonna 1948 yhden miehen yrityksen, joka sai nimekseen Nakkilan Uusi Paja ja Polkupyöräkorjaamo. Vuosien saatossa yrityksen historiaan on liittynyt monia vaiheita, ja tänä päivänä se tunnetaan liiketoiminta-alueellaan kansainvälisesti arvostettuna toimijana. Toimitusjohtajana toimii Jussin isä Raimo Kivioja.

Asioita ajatellaan pitkällä tähtäimellä

”Olen pyörinyt verstaalla pikkupojasta lähtien, myöhemmin kesätöissä ja vuodesta 2004 alkaen vakituisesti. Mukana ovat myös pikkuveljet Vesa ja Lauri, joten perheyrityksen henki on pysynyt vahvana”, Jussi kertoo.

”Yrityskulttuuriimme kuuluu ajatella asioita pitkällä tähtäimellä ja mieluiten myönteisten asioiden kautta. Yksi keskeisistä asioista on henkilöstöstä huolehtiminen. Meillä tehdään tyypillisesti pitkää uraa.”

Mahdottomasta mahdolliseksi

Viisi vuotta sitten yrityksessä ryhdyttiin satsaamaan tosissaan työturvallisuuteen. Tilanne oli lähtökohtaisesti ihan hyvällä tolalla, mutta talosta puuttui varsinainen työturvallisuuskulttuuri.

”Työ on pitkäjänteistä ja se vaatii koko organisaation sitoutumista eli yhdessä tekemistä. Kehitystyö palkittiin helmikuussa parhaalla mahdollisella tavalla, kun täyteen tuli kokonainen vuosi ilman tapaturmia. Tällä alalla kyse on isosta harppauksesta”, Jussi iloitsee.

Timo Sulonen on samaa mieltä. ”Ei tällaista ole minun työurani aikana ennen tapahtunut. Kun alalla alettiin joskus puhua nolla-tapaturmista, silloin ajateltiin, että se on mahdotonta ja että korkeintaan voitaisiin puolittaa. Nyt tiedämme, että nollaaminen on mahdollista.”
Nakkila Group_DSC_2608
”Nyt ollaan hukkaputkessa”, Timo Sulonen (vas.) ja Jussi Kivioja hymyilevät. Verstaalla käsiteltävien esineiden ja materiaalien mittakaava on huikea.

Turvallisuudesta tuli tapa

Arjen työssä työturvallisuuteen panostaminen näkyy kaikessa toiminnassa. Käytetään suojaimia, suunnitellaan työvaiheita, ennakoidaan riskejä, puututaan epäkohtiin, raportoidaan läheltä piti -tilanteista ja järjestetään henkilökunnalle joka toinen viikko turvallisuustuokiota ajankohtaisista aiheista.

Tapahtunut ajattelutavan ja toiminnan muutos on iso. Aiemmin turvallisuus ei ollut mikään erillinen näkökulma, vaan töitä tehtiin totuttuun tapaan ja tapaturmiakin sattui.

”Työ verstaalla ja työmailla on riskialtista pelkästään jo sen takia, että käsittelemme valtavan suuria esineitä ja meteli voi olla välillä kova. Työ ei ole prosessinomaista, sillä rakentaessa eteen tulee koko ajan uusia asioita, jotka pitää ratkaista aina tapauskohtaisesti.”

Jussi ja Timo antavat suuren kiitoksen kehityksestä henkilöstölle, mutta myös alihankkijoille ja asiakkaille, joilla on omat vaatimuksensa. Hyvä työturvallisuus luo mielikuvaa ja kertoo koko yrityksestä sekä sen tuotteista.

Hyvä työ, parempi mieli

Koska työturvallisuus on osa työhyvinvointia, myös siihen alettiin kiinnittää viisi vuotta sitten erityistä huomiota. Vuonna 2010 Nakkila Group lähti pilottiyrityksenä mukaan Teknologiateollisuuden hyvinvointi- ja tuottavuushankkeeseen Hyvä työ – Pidempi työura.
Työntekijät ovat sitoutuneempia ja innostuneempia

”Lähtötilanteen mittauksen perusteella päätimme ne asiat, joihin pitäisi panostaa. Parin vuoden kuluttua teimme uusintamittauksen, jonka mukaan kehitystä oli tapahtunut kaikilla valituilla alueilla eli arvoissa, asenteissa, motivaatiossa, työjärjestelyissä ja esimiestyössä.”

”Projektista kasvoi toimintatapa. Työntekijämme ovat nyt entistä sitoutuneempia ja innostuneempia. Luottamus ja vuorovaikutus ovat kehittyneet ja lyhytaikaiset sairauspoissaolot vähentyneet huomattavasti. Kaikki tämä näkyy myös tuottavuudessa”, Jussi kuvailee.

Teksti: Sari Okko | Kuvat: Matti Hietala
työturvallisuus
yrittäjyys
Toimiala: Konserniin kuuluu mm. varastosäiliöitä, paineastioita ja prosessilaitteita valmistava Nakkila Works Oy sekä lämpölaitoksia valmistava Nakkila Boilers Oy

Liikevaihto:
Noin 20 milj. € (vuosi 2014)

Henkilökunnan määrä:
Noin 75

Lue lisää: www.nakkilagroup.fi

Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!