Tarinoita työpaikoilta

Saimaa Brewing Company: Parhaat ideat tulevat työntekijöiltä

Pienpanimokulttuuri elää Suomessa juuri nyt vahvaa nousukautta. Ihan yhtä trendikäs ala ei ollut vielä vuonna 1995, jolloin oluen valmistus aloitettiin mikkeliläisessä pienpanimossa. Vuosien saatossa 200 litran laitteisto on kasvanut kahden miljoonan litran vuosituotantokapasiteetiksi, ja nimikin on juuri päivittynyt Saimaan Juomatehtaasta Saimaa Brewing Companyksi. Tuotannon sujuvuuden ja tuotteiden korkean laadun takaa luottamus ammattitaitoon – ja työkaveriin.

Panimotyöntekijä Jari Valjakka on työskennellyt talossa sen koko olemassaolon ajan, ja kasvanut panimoalan ammattilaiseksi yrityksen mukana. Työ on opettanut tekijäänsä ja yrityksen kasvaessa hän on siirtänyt oppejaan myös uusille tekijöille.

– Olen saanut oppini työn parissa mestari-kisälli-periaatteella ja samalla tavalla työhön perehdytetään meillä edelleen. Kaikille prosessin eri vaiheille on tietysti yksityiskohtaiset työohjeet, mutta käytännössä työ opitaan tekemällä.

Vuonna 2013 avattiin panimon uusi tuotantolaitos, ja samana vuonna Kalle Romo aloitti työt. Työsuhteensa alussa hän suoritti prosessiteollisuuden ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena. Sen kautta hän on päässyt panimotyöhön kiinni monipuolisesti.

– Se piristää mieltä tosi paljon, kun työ on vaihtelevaa. Tästä ammatista on innostunut ihan kunnolla, iloitsee Kalle.

Kallen mielestä on hyvä, että hän on saanut oppia työhön kokeneempien rinnalla.

– Olen päässyt oppimaan monelta eri tekijältä ja siten nähnyt erilaisia tapoja tehdä asioita, joiden pohjalta voin kehittää omaa osaamistani ja itselleni sopivaa työtyyliä.

Itsenäistä työtä vahvalla tiimihengellä

Saimaa Brewing Companyssa uuden tekijän luottamusta omaan tekemiseen ja osaamiseen kasvatetaan pysymällä rinnalla, kunnes hän on itse sitä mieltä, että hommat hoituvat omin voimin. Keittämössä olutta valmistetaan kolmessa vuorossa ja kussakin vuorossa on yksi tekijä kerrallaan. Silti kyse on tiimityöstä.

– Oluen valmistus on jatkuva prosessi. Seuraavan vuoron tekijä jatkaa siitä, mihin edellinen jäi. Vaikka työ on itsenäistä, niin pyrimme aina siihen, että kaverin olisi seuraavassa vuorossa helppo lähteä tekemään omaa työtään. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi prosessin ajoittamista niin, että tietty vaihe saadaan suoritettua loppuun ennen vuoron vaihtoa, toteaa Jari.


SaimaaBrewingCo3
Panimotyöntekijät Kalle Romo (vas.) ja Jari Valjakka ovat tyytyväisiä työpaikkansa Saimaa Brewing Companyn työkulttuuriin, jonka kulmakiviä ovat työkaverin auttaminen ja toisilta oppiminen.


Tällaiseen työkaverin huomioimiseen liittyy odotus vastavuoroisuudesta.

– Sitä toivoo, että toinen tekee saman itselle, ja sillä tavalla se kyllä meillä toimiikin, toteaa Kalle ja kehuu työyhteisöään hyväksi ja työkavereita loistaviksi.

Mutta millainen on loistava työkaveri?

– Se on tärkeintä, että työkavereihin voi luottaa ja että yhteispeli toimii, sanoo Kalle, ja Jari nyökkää vierellä.

Luottamusta voi kasvattaa esimerkiksi kysymällä, miten kaverilla menee, ja näin osoittamalla kiinnostusta toista ihmistä kohtaan.

– Vuoronvaihtoaika on kymmenisen minuuttia, mutta yleensä ehdimme sen aikana jakaa, paitsi vuoronvaihtoon liittyviä asioita, myös muita kuulumisia, kertoo Jari.

Vuorovaikutus paranee kehittämällä

Saimaa Brewing Companyssa on otettu koko henkilöstö mukaan liiketoiminnan kehittämiseen. Se on osoitus arvostuksesta ja ymmärryksestä työntekijöiden ammattitaitoa kohtaan.

– Parhaat ideat tulevat työntekijöiltä. Olemme halunneet kehittää vuorovaikutusta niin, että nuo ideat saataisiin kuuluviin ja niihin myös reagoitaisiin, kertoo toimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Tiimeittäin toteutettu puolentoista vuoden kehittämisprojekti on ollut kaikkien mieleen. Tavoiteltu avoimuus on yrityksessä lisääntynyt ja kehitysehdotukset johtavat toimenpiteisiin.

– Tuotannon osalta me totesimme esimerkiksi, että kommunikoinnissa olisi parannettavaa. Tuotantotiloihin hankittiin valkotaulu, johon kirjataan tuotantoon liittyviä asioita. Se on parantanut tiedonkulkua, sanoo Kalle.

Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön on omiaan lisäämään myös luottamusta. Kallen kohdalla yhteinen kehittämisprojekti antoi vauhtia omallekin urakehitykselle. Hän on työnantajansa ehdotuksesta osallistunut vuoden 2018 alusta alkaen Etelä-Savon kauppakamarin järjestämään KYMPPI – yhteisellä asialla -koulutus- ja kehittämisohjelmaan, jonka tavoitteena on lisätä yritysten tuottavuutta avainhenkilötoimintaa kehittämällä.

– Olen tosi innoissani tästä Kymppi-koulutuksesta. Nautin työstäni ja haluan kehittyä siinä ja tehdä oman osani, että työpaikkani menestyisi ja meillä kaikilla olisi tulevaisuudessakin paikka, jossa tehdä töitä, iloitsee Kalle.


TEKSTI Kreetta Haaslahti KUVAT Julia Hannula
luottamus

Saimaa Brewing Company pähkinänkuoressa:

Toimiala: Saimaa Brewing Company on Mikkelissä toimiva, vuonna 1995 perustettu pienpanimo.

Henkilöstön määrä: 16 vakituista

Liikevaihto 2017: 2,6 milj. €

Lue lisää: saimaabrewingco.fi


Tarinoita työpaikoilta -sarjassa julkaistaan kertomuksia tavallisista suomalaisista työpaikoista, joilla on tehty erilaisia toimenpiteitä työyhteisön kehittämiseksi. Haastatellut työpaikat ovat erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia työpaikkoja ympäri Suomea. Työyhteisön kehittäminen lähtee aina työpaikan omista lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistä kaikille tarinoille on se, että muutos on saatu aikaan yhteistyössä koko työyhteisön voimin.

Voit myös kertoa meille oman menestystarinasi, niin otamme yhteyttä!