Menestyvä monikulttuurinen yritys

Helsingin seudun kauppakamarin COME-projekti, Keskuskauppakamari ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestivät vuonna 2017 Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjan, jossa tuodaan esiin onnistuneita yritys-caseja ja palkitaan monikulttuurisuudessa ja kansainvälistymisessä menestyneitä yrityksiä ja organisaatiota. Kampanjan tavoitteena on kannustaa yrityksiä ja työnantajia monikulttuurisuuteen tuomalla esiin käytännön kokemuksia ja menestystarinoita.

Osana kampanjaa järjestettiin kilpailu, jossa haetaan monikulttuurisuudessa menestyneitä yrityksiä. Kilpailu toteutettiin asiantuntijakumppani itim Internationalin toteuttamalla organisaatiokulttuuria ja monikulttuurisuusvalmiuksia mittaavalla kyselytutkimuksella.

Kilpailuun osallistui 45 yritystä ja vastauksia kyselyyn tuli noin 2000. Tulokset julkistettiin 5.10.2017 Helsingissä järjestetyssä palkintogaalassa.

Huone Events Hotel, JS Suomi Oy ja WSP Finland Oy palkittiin

Huone Events Hotel valittiin palkittavaksi yritykseksi pienten (alle 50 henkilöä työllistävät) yritysten kategoriassa, JS Suomi Oy keskisuurten (50-250) ja WSP Finland Oy suurten (yli 250) kategoriassa. Lisäksi jury antoi erityismaininnan BlueFors Cryogenics Oy:lle tunnustuksena esimerkillisestä asenteesta työyhteisön monimuotoisuuden kehittämisessä ja kyvystä muuntaa huippuosaaminen kansainväliseksi liiketoiminnaksi.

Kilpailun juryn puheenjohtajana toimi Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, ja muina jäseninä olivat Opteam Oy:n toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen, HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä ja työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson. Asiantuntijajäsenenä juryssa toimi Hofstede Insightsin toimitusjohtaja Egbert Schram ja juryn sihteerinä Helsingin seudun kauppakamarin projektijohtaja Markku Lahtinen.