Työelämäpalkinto 2017

Vuonna 2017 viimeisen kerran jaettavaa työelämäpalkintoa tavoitteli 99 hakijaa. Hakijoiden joukosta valittiin yhdeksän työpaikkaa, jotka sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila palkitsi 9. toukokuuta Helsingissä järjestetyssä palkintotilaisuudessa.

10 000 euron tunnustuspalkinnon saivat Anninpirtti, Tupahoiva Oy, Mustijoen perusturva ja Mäntsälän ja Pornaisten lastensuojelu.

15 000 euron palkintosumman saivat Maustaja Oy, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Skanska Oy:n Tampereen yksikkö, Turun yliopisto ja Joensuun kaupunki.

Tilaisuudessa palkittiin myös yleisöäänestyksessä innostavimmaksi valittu Joensuun kaupunki, joka sai vielä 10 000 euron bonuksen. Palkittujen reseptit työelämän uudistamiseksi on koottu Sitran verkkosivuille.

Työelämäpalkinto on myönnetty yhteensä viisi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 2008. Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra. Työsuojelurahasto on osallistunut palkittavien valintaan, ja tasavallan presidentti on toiminut palkinnon suojelijana.