Työmatkaliikkumisen edelläkävijä

Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus myönnetään työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla ottanut kestävän ja hyvinvointia lisäävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen omakseen. Kenties juuri sinun työpaikkasi on sellainen?

Työmatkaliikkumisen edelläkulkijuus voi tarkoittaa esimerkiksi työsuhdematkalippujen käyttöä, hyviä pyöräilyolosuhteita tai toimivaa kimppakyytijärjestelmää. Organisaatio voidaan palkita myös siitä, että liikkuminen ja liikenne on huomioitu osana yhteiskuntavastuuta tai henkilöstö- ja ympäristöstrategioita. Myös työpaikalla toteutettu liikkumissuunnitelma on tunnustuksen myöntämisessä huomioitava toimenpide.

Työnantajaorganisaation koolla ei ole merkitystä ja tunnustuksen voivat saada niin pienet kuin suuretkin työpaikat. Tunnustuksen saaja voi olla myös suuren työnantajan yksittäinen yksikkö. Ensimmäiset tunnustukset jaetaan marras-joulukuussa 2017.

Onko voittaja sinun työpaikkasi?

Vuonna 2017 tunnustuksia jakavat seuraavat alueelliset toimijat, joilta saat lisää tietoa siitä, miten Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen voi saada.

Hyvinkää


Tunnustuksen myöntää Hyvinkään kaupungin Askel-työryhmä.Tunnustuksen myöntää Hyvinkään kaupungin Askel-työryhmä.
Lisätietoja: Marjukka Aronen, Hyvinkään kaupunki, marjukka.aronen@hyvinkaa.fi

Jyväskylä

Tunnustuksen myöntävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry ja Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry.
Lisätietoja: Kati Kankainen, Jyväskylän kaupunki, kati.kankainen@jkl.fi

Pääkaupunkiseutu/HSL-alue

Pääkaupunkiseudulla Helsingin seudun liikenne HSL valitsee tunnustuksen saajan Työpaikka, joka liikuttaa -sertifikaatin saaneiden keskuudesta.
Lisätietoja: Anna Ruskovaara, HSL, anna.ruskovaara@hsl.fi, puh. 050 4146404

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa tunnustuksen myöntää Valonia - Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus.
Verkkosivu: www.valonia.fi/tyomatkatunnustus
Lisätietoja: Paula Väisänen, Valonia, paula.vaisanen@valonia.fi